Det stod en halvtom yoghurtboks i kjøleskapet som hadde sett sine bedre dager, men som kanskje kunne brukes til noe? Dermed gjorde vi et forsøk på lage vår egen yoghurt. Resultatet ble så bra at vi har lyst å dele oppskriften med med dere!
Du trenger:
- 1 liter helmelk (vi brukte melkepulver)
- 1 dl yoghurt (naturell)
- termometer
- kjele
- tomme syltetøyglass o.l som du har kokt rene.
Kjøl melken ned til 40 grader og rør yoghurten godt inn. Hell blandingen over i glassene og sett glassene på et lunt sted, gjerne inntullet i et pledd o.l. La stå til yoghurten har fått riktig konsistens 12-24 timer. And that's it! Neste gang tar du vare på 1 dl av yoghurten for å lage en ny ladning.
Vi hadde en delt vaniljestang stående i det ene glasset for å få vaniljesmak
God lørdag :-)
Nam! Det hørtes også godt ut!
SvarSlettsmake no i grunn som vanlig yoghurt, bare at man vet at d ikke e masse sukker i den ;)
SlettKa e vel bedre enn det? :D
SvarSlett