lørdag 4. mai 2013

Lag din egen yoghurt!

Som vi har skrevet tidligere har det vært mye dårlig vær. Med storm ute måtte vi pent holde oss innendørs. Kjedelig! Hva skal man finne på...
Det stod en halvtom yoghurtboks i kjøleskapet som hadde sett sine bedre dager, men som kanskje kunne brukes til noe? Dermed gjorde vi et forsøk på lage vår egen yoghurt. Resultatet ble så bra at vi har lyst å dele oppskriften med med dere!

Du trenger:
  • 1 liter helmelk (vi brukte melkepulver)
  • 1 dl yoghurt (naturell)
  • termometer
  • kjele
  • tomme syltetøyglass o.l som du har kokt rene.
Ha melka i kjelen og varm opp til 85 grader, hold 85 grader i ca.10 minutter. Rør av og til for å unngå snerk.
Kjøl melken ned til 40 grader og rør yoghurten godt inn. Hell blandingen over i glassene og sett glassene på et lunt sted, gjerne inntullet i et pledd o.l. La stå til yoghurten har fått riktig konsistens 12-24 timer. And that's it! Neste gang tar du vare på 1 dl av yoghurten for å lage en ny ladning.
Vi hadde en delt vaniljestang stående i det ene glasset for å få vaniljesmak


God lørdag :-)




3 kommentarer:

  1. Nam! Det hørtes også godt ut!

    SvarSlett
    Svar
    1. smake no i grunn som vanlig yoghurt, bare at man vet at d ikke e masse sukker i den ;)

      Slett
  2. Ka e vel bedre enn det? :D

    SvarSlett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne