tirsdag 1. april 2014

Good evening, ete sen?

Tida flyr avgårde, men samtidig føles det som at jeg har vært i Ghana i en liten evighet. 2 måneder har passert, fulle av opplevelser og inntrykk. Kanskje burde jeg bruke mer tid på å reflektere over forskjellene og nyansene i hverdagslivet som jeg opplever hver dag? Bare hvordan det å hilse på hverandre er utrolig viktig for en ghaneser. Dersom en ghaneser hilser, og ikke får svar vil han bli meget skuffet og lei seg. Jeg hører 'good morning', 'good afternoon','good evening' og 'ete sen' (hvordan går det) hele dagen. Kanskje noe å lære for oss nordmenn? Den 19.kommer min kjære nedover, det vil nok hjelpe meg til å åpne øynene og se Ghana på ny igjen. Det skal bli fantastisk å dele det med han!
Siden sist har jeg tilbringt en helg på stranden i Accra, der jeg møtte en kompis som jeg ble kjent med på flyet nedover. Forrige helg var jeg på Winneba-stranden for å hjelpe et barnehjem på utflukt. Vi var 5 voksne og 27 barn stablet inn i en kassebil (helt normalt), du skal tro det var litt av en jobb med å holde orden på gjengen. Men barnlig latter og glede veide opp for strevet, flott å se hvordan de storkoste seg!
I sanserommet gjør vi store framskritt. Forrige uke fikk jeg dra til et kjøpesenter i Accra for å handle inn leker og en liten barnehuske. Veggdekoren har jeg avsluttet nå, og i dag fikk jeg kjøpt inn gulvbelegg og madrass pluss lær som madrassen skal dekkes med for hygieniske grunner. En belgisk voluntør hjelper meg med å lage fiskeformer i tre til å feste på veggen, mødrene til barna hjelper med rengjøring og snekkerne er i sving med barnebord, hylle og å reparere et hull i taket. Vertsmoren min skal sy gardiner. Som dere skjønner er det mange involverte for å få rommet ferdig! Neste uke skal jeg hospitere på en gård, så jeg har faktisk bare 1,5 uker igjen å jobbe!!! Men vi står på, og skal greie det. Gleder meg stort til å se barnas reaksjon på det ferdige resultatet :-)

4 kommentarer:

 1. Hei Marianne! Dette ser veldig bra ut. Trenger du litt mer penger? Kan jeg kanskje sette inn 500 kr på Dags konto, eller hvordan får man penger dit ned? Vi drev et privat prosjekt i Gambia for mange år siden, og måtte reise ned selv med pengene!
  Kanskje har Afrika kommet litt lenger nå... Artig å følge med deg, hilsen Unni K

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Unni. Takk for at du vil bidra. Siden dette prosjektet er veldig tidsbegrenset må jeg si meg fornøyd med det jeg fnyser fått gjort så langt. Har kun en uke igjen, og er nesten i mål... nå blir det opp til de som kommer etter meg å vedlikeholde og eventuelt videreutvikle rommet. Håper du har det bra! Du vender kanskje nesen nordover snart?

   Slett
  2. Hei Marianne! Blir det rart å reise hjem? Du savner vel Dag tenker jeg, og hundene. Har du planer om å gjøre noe lignende igjen??
   Vi reiser hjem 3.mai. Jeg har mye smerter i ryggen, men har det ellers bra. Det er verre med Helge Petter: Han har fått nyrebekkenbetennelse og ligger utslått. Han tar antbiotika og skal til lege igjen i morgen, så jeg håper det går over snart! Han krever full pleie... Du vet, mannfolk.... Håper vi møtes igjen! Klemmer fra Unni

   Slett
 2. Fantastisk fint sanserom! Bra jobba Marianne! Du er flink! :-) klem fra Lisbeth

  SvarSlett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne