Dyrene våre
Chulo

Historien til Chulo er litt spesiell. Da vi bodde i Spania jobbet Marianne for to organisasjoner som drev med omplassering av dyr. Spania har altfor mange løshunder. Mange av løshundene har vært "feriehund" til norske familer, for så å bli etterlatt til seg selv når familien reiser tilbake til Norge. Den første omplasseringshunden Tussi kom fra den norske organisasjonen Spaniahundene. Chulo var den andre hunden som kom i hus, dette var i mars måned. Det var den engelske organsisasjonen P.E.P.A som hadde ansvar for han.  Chulo hadde da bodd på kennel og hos flere forskjellige fosterhjem i noen år. Hans egentlige eier hadde reist fra Spania og etterlatt Chulo.
Han var ganske nervøs av seg, og høylytt og krakilsk når han så en motorsykkel. Men snill som dagen lang, og han roet seg fort i leiligheten.

Det viste seg ganske fort at Dag og Chulo hadde en spesiell kontakt. Chulo adopterte Dag og ble skyggen hans. Overalt hvor Dag gikk, der fulgte Chulo han. Folk vi kjente syntes det var så morsomt å se disse to sammen, de liknet hverandre i væremåte og gemytt! Tida gikk, og ingen viste sin interesse for å adoptere Chulo. En dag tok organisasjonen kontakt, de ønsket nye bilder og info for å legge ut på hjemmesiden for å reklamere. Dette var i juli, og vi var blitt veldig glade i Chulo. En plan begynte å ta form i hodet til Marianne... I all hemmelighet adopterte hun Chulo, og sa samtidig til Dag at Chulo hadde fått en ny eier i Norge, og skulle reise snart. Planen var å overraske Dag på bursdagen hans i midten av august, men det var tydelig at han syntes dette var fryktelig trasig, og Marianne var redd for at det ble for lenge å vente. Så enden på visa ble en tidlig bursdagsgave, og det lykkelige radarparet kom flyttende til Tromsø i oktober 2011.Selma

Vi hadde pratet om å få tak i en til hund en stund. Marianne oppdaget Selma på Dyrebeskyttelsen Tromsø sin hjemmeside våren 2012. Det stod at hun var på leting etter et nytt hjem. Den tidligere eieren hadde ikke lenger muligheten til å beholde Selma av forskjellige årsaker. Selma bodde da i Bardufoss så vårt første møte ble på Nordkjosbotn (Vollan). Hun var et år gammel og sjarmerte oss i senk med en gang. Etter noen dager på "prøve" besøk var det ingen tvil om at hun tilhørte familien. Hun og Chulo fant fort tonen og tilbringer mye tid med å leke sammen. Selma er utrolig sjarmerende, og vet å bruke dådyrøynene til sin fordel! Hun er også ansatt som vekkerklokke, og tar oppgaven meget alvorlig. Hun gir seg ikke med hopping og slikking før vi er ute av senga.


Hønsene

4.februar 2013 fikk vi våre første høns. 3 høner og 1 hane av rasen Brahma og 2 orpingtonhøner kom med båt til Kristiansund fra Hitra. Noen måneder senere fikk vi en sussexdame og en hvit italiener.  De er en livlig gjeng som bedriver dagene stort sett med å spise, sove og pusse fjær De har alle forskjellig personlighet, og etter at vi hadde en navnekonkurranse her på bloggen vår fikk de navnene; Bruce (Hanen), Vera, Victoria, Frilla, Fia og Pønky. Sussexdamen heter Monica og den hvite italieneren Maggi. Etterhvert kom det et kull på 7 kyllinger, og en liten attpåklatt et par måneder senere.

1 kommentar:

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne