onsdag 29. mai 2013

Saft i solnedgang -oppskrift på saft av granskudd

Nå har vi hatt noen flotte dager her ute på øya. I helga hadde vi besøk av Monica som vi jobbet med i Spania. Hun hadde med seg spansk sjokolade og sangria! Hurra! Chulo syntes det var stas å ha besøk av "tante Monica" som pleide å være hundepasseren hans i Spania.  Kjempetrivelig helg!!!

 Kyllingene har det bare bra, de vokser som bare det og er aktive dagen lang. Det ble syv kyllinger til slutt, noe vi er veldig fornøyde med. De eldste er en uke gammel i dag tirsdag, den siste ble klekket fredagen. Skal legge ut flere bilder etterhvert. 

I dag har det vært skikkelig varmt og deilig vær, vi har jobbet mye ute i grønnsakshagen. På øya står det svære sikkagrantrær som vi har sett i disse dager springer små grønne skudd. Nå i kveld har vi prøvd å lage saft av disse granskuddene, akkompagnert av en vakker solnedgang i kjøkkenvinduet. Saften smakte kjempegodt og friskt! Gleder oss til å nyte et kaldt glass i morgen etter "arbeidsøkta". Her er oppskrifta:Plukk ca. en liter granskudd. Pass på å ikke få med gammel gran, dette gir såpesmak...

Skyll og sil granskuddene. Fyll tre liter vann i en gryte, og ha i granskuddene. Kok opp og la koke i 15 minutter.

Sil saften og ta bort granskuddene. Ha saften tilbake i gryta sammen med saften av to sitroner, ca. to dl. saft, og ca. 350 gram sukker. Vi brukte brunt sukker, men vanlig går helt fint.

Kok opp blandingen til sukkeret er oppløst.

Ha saften over i rene flasker og avkjøl. Saften oppbevares kaldt og holder seg i ca.14 dager.

Blandes ut som vanlig saft i vann. Gjerne med en skive sitron og isbiter :-)

God natt fra Gåsøy!

3 kommentarer:

 1. Blei den like god kald som varm? :)

  SvarSlett
 2. Hei.
  Jeg er en grafisk design student som skal lage et magasin.
  I den forbindelse lurte jeg på om jeg kunne få tillatelse til å bruke
  denne oppskriften, og bildene på dette blogginnlegget?
  Mvh. Synøve Brekke

  SvarSlett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne