Vi har oppdaget et helt genial måte å bake brød på, for oss som ikke er så glad i knaing og styret med vanlig baking.
Det tar lang tid, men krever minimal innsats og brødene blir sinnsykt gode!!
Mange av oss har en gammle jerngryte liggende som ikke blir brukt.Så hvorfor ikke bake et deilig brød i det?
Her har du oppskrift på to eltefrie brød:
-Sjokoladebrød med mandler-
Du trenger:
500g hvetemel
1 1/2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
1 ss sukker
1 ss sukker
2 dl vann
2 dl melk
2 dl melk
ca 150 g kokesjokolade eller annen sjokolade
40 g smør
100 gr mandler
Så er det bare å slenge i sammen det tørre først, så har du i vann og melk. Deigen rører du sammen med en sleiv, den skal være ganske klissen. Legg over plast og sett deigen til godgjøring i 12-18 timer.
Når deigen har stått ut tida hakker man sjokolade og mandler i små biter og smulder det sammen med smøret. Hell ut deigen på et melet bakepapir. Strø over litt av sjokolade/smør-blandingen og "brett" deigen, strø på nytt og brett, dette gjør du til du har brukt opp sjokoladeblandingen. Legg deigen med brettsiden ned på benken og legg bakebollen over. Der får deigen stå i 2 timer. Når det ca.40 min igjen av hevetida skrur du på ovnen 250 grader, sett inn jerngryta så den blir varm.
Ut med jerngryta og legg i deigen, sett på lokk og la stå nederst i ovnen i 30 min. Skru ned varmen til 220 grader og ta av lokket i 15 min.
Voila! Nydelig sprø skorpe og dryppende sjokoladeinnhold
Rosin-og kanelbrød
500g hvetemel
1/2 ts gjær
1 1/2 ts salt
150 g rosiner
2 dl melk
2 dl vann
1 ss kanel
2 ss sukker
Bland sammen det tørre og i tillegg rosiner. Deretter gjør som på sjokoladebrødet, bare bruk kanel og sukker når du bretter deigen. NAM!!!!
Her er bloggen jeg fant oppskriftene, hun har laget en video steg for steg hvordan-bake-brød.
Yum! Må det være jerngryte? *dumsometbrød* ;)
SvarSlettfor at d skal bli varmt nok, sånn at det blir sprø skorpe... men går sikkert an å prøve annen gryte- bare den tåler å stå i ovnen :)
Slett