mandag 1. april 2013

Fysen på no' godt til kvelds? Superenkel eplesnadderpai!

Siste påskeferiedag, og de fleste skal tilbake til hverdagen og arbeid eller skole, mens vi fortsetter "ferien" vår på Gåsøya. For å markere avslutninga på påska har vi hatt en god middag, som ble rundet av med nydelig dessert. Enklere blir det ikke. Og hvis du har is i fryser'n eller litt krem attåt blir det skikkelig nam! Vi har nettopp forspist oss, for å si det sånn... ;-)

Gjør følgende:

Skru ovnen på 200 grader.
Ta ut smør fra kjøleskapet ca.80-100 gr

Bland 3 dl havregryn,2 dl mel og 4-5 ss sukker. Del smør i biter og smuldre sammen med det tørre.
Skrell og rens 2-3 epler og kutt i terninger, legg i bunnen av en ildfast form. Vend inn litt sukker og kanel. Smuldredeigen strør du over. Litt kanel på toppen.

Inn i ovnen ca 20-30 minutter til smuldredeigen har fått en fin krønsj!


Værsego' nyyyt!

8 kommentarer:

 1. Åh, nam! Den her må prøves ut!

  SvarSlett
  Svar
  1. Har nettopp glupska i oss restene fra i går...var ikke mindre godt i dag nei! åsså så såre enkelt!! ;) Her kan du imponere Daniel ;)

   Slett
 2. Det der e snadder. Fantastisk godt me rabarbra åsså. Åsså litt Tine vaniljesaus på toppen..... Godt man ikkje har førr vane å ha de her ingrediensan i hus - vil ikkje vette kossn main då hadde sedd ut.
  Fortsett å kos dåkker! :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Åh ja med rabarbra!! nam! DET skal prøves når rabarbraen begynner å vokse :)Vaniljesausen har vi faktisk begynt å lage sjøl, etter første gang man smake hjemmelaga vaniljesaus e det ingen vei tilbake hehe ;) Klem

   Slett
 3. Fantastisk blog!
  Og en rigtig god opskrift :)
  Kan klart anbefales!

  SvarSlett
  Svar
  1. Hie, ja den oppskriften er like god som den er enkel :) man kan med fordel også bytte ut eplene med bær av ymse slag.

   Slett
 4. Hei :-) Har lyst å prøve denne, men det står ikkje kor mykje smør du brukar?

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Huff, det er sant! bruker ca.100gr smør til denne. Takk for titten og at du bemerket mangelen! :) hilsen Marianne

   Slett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne