søndag 7. april 2013

Søndagssyslerier- gjenbruk av gamle stearinlys

Kaster du "oppbrukte" stearinlys? Ikke gjør det!! Her skal vi vise hvordan du kan gi de et lengre liv på to enkle måter, uten masse dikkedarier. Miljøet spares for avfall, og du sparer penger. Vinn vinn!

I tillegg får du personlige og søte lys, som kan tennes på kvelden nå mens det ennå er mørkt og kaldt ute, og vi venter på våren...Du trenger følgende til lys i boks og til kubbelys :

-Kaserolle
-Kniv
-Stearin
-Blikkboks o.l til å smelte stearin i
-Blikkbokser (Til lys i boks)
-Rømmebeger (Til støping av kubbelys)
-Veik eller tynne stearinlys
-Limpistol eller lim
-Olje
-Event. pynt, duftolje..

Gjør som følger:

Del stearin i mindre biter.


 Sett en ren blikkboks i vannbad på ovnen og ha stearin over i blikkboksen.
 Klargjør mindre hermetikkbokser 
(f.eks mais, champignon-bokser) ved å fjerne etikettene og vaske dem.Vask rømmebeger og smør litt olje i bunnen.

 Med veik: Knyt en knute på veiken og lim i bunnen på boksene, fest veiken til en pinne som du legger på tvers over toppen, dette for å holde veiken stabil.
Med tynn stearinlys i stedet for veik: Lim stearinlyset til bunnen.Når stearinet har smeltet helt hellers det forsiktig over i boksene. Juster så veiken blir midt på. 

Da er det bare å vente!
 Slik ble resultatet!
 Til venstre er det ferdige resultatet av blikkbokslys. Her har vi pyntet med litt blondebånd vi fant, og litt hyssing, men vi synes de er fine uten pynt også. Til høyre er det ferdigstøpte kubbelyset fra rømmebegeret. Det ble støpt i to runder for å skape effekten med to lillafarger. Viktig at det første laget er størknet skikkelig før det helles på ny stearin. Det er også viktig å la stearinlysene stå i minst et døgn før de tennes slik at de får tid til å størkne skikkelig.

God søndag ønskes dere fra oss på Gåsøya!

8 kommentarer:

 1. Det blei jo helt stilig! :-D kor flink og kreativ du e!

  SvarSlett
 2. Det var slett ikke dumt...kanskje jeg skal prøve det! Må bare samle stearin først!Hilsen fra Sandeid!Dere er virkelig kreative!

  SvarSlett
  Svar
  1. når man har så mye tid til å "kjede" seg så dukker det opp noen ideer! :)

   Slett
 3. Heia Marianne!
  Skjønner du bruker mye tid på å være kreativ!
  Den eplesnadderoppskriften din vil jeg prøve.
  Håper denne kommentaren kommer frem?
  Varm og brun hilsen fra vår øy!
  Hilsen Unni

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia Unni! Eplesnadder var et flott navn på paien, den stjeler jeg! Regner med dere har det varmt og flott på deres øy. Sol og fint her i dag, men litt kaldt. Klem fra Marianne

   Slett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne