fredag 22. mars 2013

Om vårens små og store mirakler...

De siste dagen har det vært nydelig vær, sol fra skyfri himmel som har varmet våre stakkars forfrosne kropper. Gjett om det var godt! Det er nesten så vi kan kjenne at vi tiner opp innvendig og utvendig, i takt med at snøklokkene spretter opp og fuglene kvitrer. Kong Vinter har nok pakket bort sin hvite kappe for denne gang, og lar frøken Vår få slippe til med sin lysegrønne og gryende optimisme. I heimen har det oppstått nyforelskelse, vi er utrolig glade for å dele opplevelsene her ute på øya, og tenk å kunne ha noe sånt å se tilbake på når vi er gamle og grå!
Det er ikke bare vi som nyter godt av vårsola,  en av sauene har lammet! Snart har nok øya flust av sprettende og søte smålam! Villsauer trekker seg unna flokken, og gjemmer seg bort når hun er klar til å lamme, for så å komme tilbake til flokken når hun og lammene er klare. Det finns nesten ingenting som er mer underholdende enn å kikke på små nyfødte, som utforsker verden for første gang. Vi må bare passe på, så Ørnulf holder seg unna.
Hønene har endelig dristet seg ut, og som de kosa seg med moldbading og plukking i gresset. Hønene bruker mold eller sand til å vaske seg i, og tilgang til dette er essensielt for at en de skal trives. I hønsehuset har de sand, men det er helt tydelig at mold er å foretrekke. Det er mange som spør oss om vi ikke har fått egg ennå, og nei- dessverre så har det ikke kommet egg ennå. Brahma er en rase som bruker lang tid på å utvikle seg og bli "voksen", til gjengjeld er de snille og godmodige, og kan være gode kyllingmammaer når den tida kommer. Påskeegg fra egne høner blir det nok ikke i år, men egg har de da på butikken!  Et annet vårtegn er at grågåsa har kommet. Grågåsa hekker selvfølgelig på Gåsøya ;-)
Da ønsker vi alle dere som titter innom bloggen vår en riktig god påske. Vi er litt misunnelige på dere som skal tilbringe påska på fjellet eller hytta, med ski på beina. Kanskje vi tar oss en tur til fastlandet vi også, hvis fristelsen blir for stor!Dag&Marianne om 40 år: -"Husker du den gangen vi var så gærne at vi flytta fra alt og alle ,og bodde på en øde øy i et år?"2 kommentarer:

 1. Hærlig når våren kommer:). Vi glede oss til sommern kommer og vi kan titte innom øya dokkers:). Drømmefangeran er hengt på plass og ungan spent på om dem virke;)
  Så kult og produsere egen krem med så mange virke områda, får håpe produktet leverer det produsenten sier.

  Ha en kosemose vårtid:)

  SvarSlett
  Svar
  1. Drømmefangeran e laget med fjær fra de spesielle hønene våre så dem har ekstra god virkning ;) Den kremen bruker eg faktisk som ansiktskrem, bare blander med litt aloe vera for å få en mer smørevennlig konsistens ;) Kan sverge på at e har fått mindre rynka etter e bynte å bruke den ;))) kos dåkker i påska!! klem Marianne

   Slett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne