tirsdag 14. mai 2013

Jord under neglene og støl i kroppen- Grønnsakshagen!

Her er potetåkeren

Nå har vi gravd og styrt ute i flere dager for å få i stand
grønnsakshagen. Jorda har stått brakk i mange år, så det var litt av en oppgave (kanskje derfor vi har ventet i det lengste med å starte...?). Vi har spadd opp torva og fjernet øverste laget, for så å smuldre jorda i bedet.  Vi har også kalket og gjødslet.
Det var såpass fuktig i jorden at vi ikke kunne bruke jordfresen vi har stående.

Ph-verdien i jorda har mye å si for trivsel og vekst til plantene, vanligvis er det ikke nødvendig å kalke, men jordsmonnet her på øya har veldig lav Ph. Dette fikk vi bekreftet ved å gjøre en enkel jordtest. Man har to skåler, ene med vann og eddik og den andre med vann og bakepulver. Så har man en jordprøve i hver skål, og dersom en får reaksjon (bobler) i bakepulverblandingen betyr det at jorda er sur og trenger kalking.
.Ferdig "renovert" med byggplast!
  Hmm hvordan var det her...

Vi har reparert drivhuset (endelig). Det manglet flere plater i drivhuset etter orkanen dagmar i 2011. Nye plater koster veldig mye og måtte spesialbestilles, så vi kjøpte i stedet en rull byggplast. Vi har klipt til plasten og festet med klips og tape.

Inne i drivhuset skal vi prøve å få til tomater, agurk, paprika og chilipepper. Vi har forkultivert alt inne på badet før vi flyttet det ut i drihuset.
Her gror det blomkål, brokkoli, romanesco og salat På fredag 10. mai tok vi oss en tur med urtigbåten til Ålesund for å få et lite avbrekk fra jobbinga, og som en liten feiring av at vi har bodd fire måneder på Gåsøya.

Det var første gangen vi reiste på "kosetur" uten å ha annet mål enn selve turen. (Vi prøvde oss med tur til Ålesund torsdag 9. mai. Vi stod på kaien og lurte på hvor i all verden hurtigbåten ble av, men det viste seg jo å være helligdag... Det er ikke alltid så lett å følge med på sånt!)
Det tar faktisk bare litt over en time med hurtigbåten til Ålesund, så vi kommer nok helt sikker til å ta oss flere turer til denne vakre jugendebyen.
I Ålesund handlet vi inn ost og vin og hadde en liten 4 måndeders-feiring på kvelden! Tida går fort, og før vi vet ordet av det har høsten kommet, og vi må begynne å tenke på veien videre...

Mye godt! Spesielt den oransje osten til høyre fra "Den blinde ku" med smak av bukkehorn. Nå er vi inspirert til å lage vår egen ost og har bestilt osteløype fra Danmark.

Vi har alltid tid til litt sauekos!
Nå kom sola fram, så da må vi komme oss ut og ta fatt på dagens arbeidsøkt. I dag skal potetene i jorda! 
Ha en fin dag!

    

6 kommentarer:

 1. godt å se at dere tar fatt på nye oppgaver med frisk mot...prøver på stadig nye ting...imponerende! Men og viktig med kos...og betrygende at dere tar dere en tur til sivilasjonen av og til!Hjertelig hilsen fra oss i Sandeid.

  SvarSlett
  Svar
  1. Takker for fine ord! ja vi trenger jo litt sosial øving iblant når vi bor her på øyen så da blir det en tur eller to:))

   Slett
 2. Eg e helt imponert over kort flink dåkker e!

  SvarSlett
  Svar
  1. spørs om d kommer nåkka opp av jorda da... ;) gjenstår å se! men hvis og om att, så blir d jo snaddermat på dåkkker når dåkker kommer på besøk :))

   Slett
 3. Dere er knallflinke.God og smart improvisasjon.
  Hvordan skal 17. mai feires på øya? Høneparade, hvor hanen bærer fanen :-))
  Kos dere masse og ha en flott 17.mai.

  Hilsen Øyvind

  SvarSlett
  Svar
  1. Haha ja det blir hanefar i spissen og marsjering i ring rundt øyen;) Forberedelsene og øvelsene er igang...
   Ha en fin 17 mai dere også!!

   Slett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne