tirsdag 14. januar 2014

Å herreminhatt, 18 dager igjen!!!

Sitter her i huset på prærien, ute er det 9 minusgrader og snø. I går var det 25 minus. Afrika nærmer seg med stormskritt.
Jeg må telle på fingrene for å liksom gjøre avreisedato til noe fysisk og håndfast. 18 dager! Herregud, nå kaldsvetter jeg litt i ullundertøyet og en skrekkblandet fryd sprer seg samtidig fra tærne og opp til hårfestet.
Stolthet og fordom
Bildet er lånt fra frelsesarmeen sin nettside
Jeg har tidligere skrevet at jeg skal jobbe på et barnehjem, men siden jeg ikke har vært helt overbevist om at det er det jeg ønsker, har jeg spurt om muligheten for et nytt sted. Nå har jeg fått vite at jeg skal bo i Agona Swedru, og jobbe i Agona Duakwa, i sentralregionen av Ghana. Vertsfamilien min består av mor Mary, far Clarence og en datter på 22. Jobben passer meg perfekt, det er på et rehabiliteringssenter for funksjonshemmede som jobber med opptrening, opplysning og oppsøkende arbeid. Senteret er drevet av Frelsesarmeen. I Ghana er det dessverre fremdeles slik at noen ser på en funksjonshemming som straff fra høyere makter, og barn med funksjonsnedsettelser blir gjemt ofte bort. Senteret jobber med å finne disse barna, og tilby opptrening og hjelp i form av hjelpemidler og tilrettelegging i nærmiljøet. De reiser også rundt for å holde små foredrag i landsbyene, og på senteret tilbyr de trening og tilpassing av hjelpemidler til voksne og barn. Jeg håper virkelig at jeg kan være en ressursperson på senteret som kan bidra med min erfaring. Jeg håper også å kunne bidra med innkjøp av utstyr slik som treningsapparater og hjelpemidler. Kanskje starte en liten innsamlingsaksjon? Lenger nede på siden finner du en link til en video og en artikkel fra senteret.Ellers fikk jeg unna de siste vaksinene i går (hurrraaaa), en hel side av vaksinekortet mitt er nå fyllt opp ;-)
-Hepatitt A og B
-Difteri
-Stivkrampe
-Polio
-Kikhoste
-Meningokokk
-Kolera
-Tyfoide feber
-Gulfeber

I tillegg må jeg ta malariaprofylakse hver dag for å forebygge malaria. Har heldigvis (bankibordet) ikke reagert nevneverdig på noen av vaksinene. Nå gjenstår bare å få visumet og passet tilbakesendt fra ambassaden, og å pakke.......Skrekk og gru! Noen som har gode råd angående ting og tang som kan være lurt å ha med seg i bagasjen? 


Her er en liten video fra senteret.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne