mandag 1. april 2013

Fysen på no' godt til kvelds? Superenkel eplesnadderpai!

Siste påskeferiedag, og de fleste skal tilbake til hverdagen og arbeid eller skole, mens vi fortsetter "ferien" vår på Gåsøya. For å markere avslutninga på påska har vi hatt en god middag, som ble rundet av med nydelig dessert. Enklere blir det ikke. Og hvis du har is i fryser'n eller litt krem attåt blir det skikkelig nam! Vi har nettopp forspist oss, for å si det sånn... ;-)

Gjør følgende:

Skru ovnen på 200 grader.
Ta ut smør fra kjøleskapet ca.80-100 gr

Bland 3 dl havregryn,2 dl mel og 4-5 ss sukker. Del smør i biter og smuldre sammen med det tørre.
Skrell og rens 2-3 epler og kutt i terninger, legg i bunnen av en ildfast form. Vend inn litt sukker og kanel. Smuldredeigen strør du over. Litt kanel på toppen.

Inn i ovnen ca 20-30 minutter til smuldredeigen har fått en fin krønsj!


Værsego' nyyyt!

torsdag 28. mars 2013

Påskeøya og etterlengtet,nødvendig sosialisering...

Man kan vel faktisk bli litt smårar av å sitte på en øde øy og ikke ha så mye kontakt med andre mennesker over lengre tid.  Vi er blitt godt vante til stillheten og roen. 

Kanskje for vant? Nesten så vi har blitt litt folkesky rett og slett!?



 
 

Heldigvis har vi nå hatt ei uke med masse liv og røre på øya, og vi har fått en god dose med etterlengtet og nødvendig sosialisering! 
 
I hytta på andre siden av øya har det vært fullt hus, familien Gaasøy har vært på påskeferie.
Ungene har vært her og lekt masse med hundene, og sett på hønene.

 Chulo og Selma synes det er stor stas å ha besøk!



               

På mandagskvelden samlet hele gjengen seg i fjæra,fyrte et stort bål, grillet pølser og hadde det trivelig sammen. 
Tross at det var ganske kaldt, ble vi sittende en god stund utover kvelden.
En nyskjerrig sel og et par niser stakk hodet opp av vannet for å se hva som foregikk.



Veldig hyggelig å bli kjent med alle sammen! 


 Skikkelig påskestemning!!


I dag, skjærtorsdag fikk vi storfint besøk. 

Ken, Kirsti, Ina, Sigrid og Martin som vi kjenner fra da vi bodde i Spania, kom kjørende helt fra Krisiansund! 

Kjempekoselig!


De hadde med seg nydelige påskeboller som de hadde bakt. 

Nam!









 

 











 Lunsjen tok vi nede i fjæra. Grillpølser, kakao, pinnebrød og marshmallows! 
Det var utrolig koselig med besøk, så vi håper at de har lyst å komme tilbake! 


Det tar på både for folk og dyr å sosialiseres, så enkelte måtte rett og slett ta seg en blund etter dagens opplevelser.





Fortsatt god påske til alle som titter innom bloggen vår fra Påskeøya! :-)

lørdag 23. mars 2013

Det bare datt ut av ræven!

I går skrev vi at det var minst en måned til vi forventet at hønene skulle begynne å legge egg.
Men den gang ei! 
I dag mens Marianne jobbet litt i hønsegården, hørte hun plutselig et"plopp". Der lå et rykende ferskt påskeegg på bakken! Både Fia og Pønky ruslet rundt der det skjedde, så vi vet ikke helt hvem som er den "skyldige". Atter et av vårens mange mirakler!Eller Påskeharen?





fredag 22. mars 2013

Om vårens små og store mirakler...

De siste dagen har det vært nydelig vær, sol fra skyfri himmel som har varmet våre stakkars forfrosne kropper. Gjett om det var godt! Det er nesten så vi kan kjenne at vi tiner opp innvendig og utvendig, i takt med at snøklokkene spretter opp og fuglene kvitrer. Kong Vinter har nok pakket bort sin hvite kappe for denne gang, og lar frøken Vår få slippe til med sin lysegrønne og gryende optimisme. I heimen har det oppstått nyforelskelse, vi er utrolig glade for å dele opplevelsene her ute på øya, og tenk å kunne ha noe sånt å se tilbake på når vi er gamle og grå!
Det er ikke bare vi som nyter godt av vårsola,  en av sauene har lammet! Snart har nok øya flust av sprettende og søte smålam! Villsauer trekker seg unna flokken, og gjemmer seg bort når hun er klar til å lamme, for så å komme tilbake til flokken når hun og lammene er klare. Det finns nesten ingenting som er mer underholdende enn å kikke på små nyfødte, som utforsker verden for første gang. Vi må bare passe på, så Ørnulf holder seg unna.




Hønene har endelig dristet seg ut, og som de kosa seg med moldbading og plukking i gresset. Hønene bruker mold eller sand til å vaske seg i, og tilgang til dette er essensielt for at en de skal trives. I hønsehuset har de sand, men det er helt tydelig at mold er å foretrekke. Det er mange som spør oss om vi ikke har fått egg ennå, og nei- dessverre så har det ikke kommet egg ennå. Brahma er en rase som bruker lang tid på å utvikle seg og bli "voksen", til gjengjeld er de snille og godmodige, og kan være gode kyllingmammaer når den tida kommer. Påskeegg fra egne høner blir det nok ikke i år, men egg har de da på butikken!  Et annet vårtegn er at grågåsa har kommet. Grågåsa hekker selvfølgelig på Gåsøya ;-)
Da ønsker vi alle dere som titter innom bloggen vår en riktig god påske. Vi er litt misunnelige på dere som skal tilbringe påska på fjellet eller hytta, med ski på beina. Kanskje vi tar oss en tur til fastlandet vi også, hvis fristelsen blir for stor!



Dag&Marianne om 40 år: -"Husker du den gangen vi var så gærne at vi flytta fra alt og alle ,og bodde på en øde øy i et år?"



torsdag 14. mars 2013

Verdens beste brød

Enda et matinnlegg, men denne brødoppskrifta må bare deles!!!

Vi har oppdaget et helt genial måte å bake brød på, for oss som ikke er så glad i knaing og styret med vanlig baking. 
Det tar lang tid, men krever minimal innsats og brødene blir sinnsykt gode!!

Mange av oss har en gammle jerngryte liggende som ikke blir brukt.Så hvorfor ikke bake et deilig brød i det? 


Her har du oppskrift på to eltefrie brød:







-Sjokoladebrød med mandler-
Du trenger:
500g hvetemel
1 1/2 ts salt
1/4 ts tørrgjær
1 ss sukker
2 dl vann
2 dl melk
ca 150 g kokesjokolade eller annen sjokolade
40 g smør
100 gr mandler

Så er det bare å slenge i sammen det tørre først, så har du i vann og melk. Deigen rører du sammen med en sleiv, den skal være ganske klissen. Legg over plast og sett deigen til godgjøring i 12-18 timer.
Når deigen har stått ut tida hakker man sjokolade og mandler i små biter og smulder det sammen med smøret. Hell ut deigen på et melet bakepapir. Strø over litt av sjokolade/smør-blandingen og "brett" deigen, strø på nytt og brett, dette gjør du til du har brukt opp sjokoladeblandingen. Legg deigen med brettsiden ned på benken og legg bakebollen over. Der får deigen stå i 2 timer. Når det ca.40 min igjen av hevetida skrur du på ovnen 250 grader, sett inn jerngryta så den blir varm.
Ut med jerngryta og legg i deigen, sett på lokk og la stå nederst i ovnen i 30 min. Skru ned varmen til 220 grader og ta av lokket i 15 min.


Voila! Nydelig sprø skorpe og dryppende sjokoladeinnhold



Rosin-og kanelbrød


500g hvetemel
1/2 ts gjær
1 1/2 ts salt
150 g rosiner
2 dl melk
2 dl vann

1 ss kanel
2 ss sukker

Bland sammen det tørre og i tillegg rosiner. Deretter gjør som på sjokoladebrødet, bare bruk kanel og sukker når du bretter deigen. NAM!!!!


Her er bloggen jeg fant oppskriftene, hun har laget en video steg for steg hvordan-bake-brød.