mandag 25. november 2013

Marianne til Ghana!

Ghana ligger i vestafrikaHei,
som vi har skrevet tidligere skal jeg (Marianne) reise til Ghana. Jeg tenkte å bruke denne bloggen til å skrive litt om reisen i forkant, og forhåpentligvis mens jeg er der nede. 
Jeg skal reise med en organisasjon som heter Atlantis. Synes det er veldig betryggende å ha en organisasjon i ryggen når man skal ut på en så lang reiser alene, for første gang.

Jeg har alltid drømt om å reise til Ghana, når jeg var yngre hadde jeg mange brevvenner fra Ghana som gjorde meg ekstra nyskjerrig. Nå som vi har flyttet til Rendalen og jeg ikke har fått meg fast jobb, passet det bra å ta turen. I tillegg er det en passelig 30-års gave til meg sjøl hehe ;-) Dag har vært ivrig på at jeg skal dra, han synes det er viktig at jeg "følger drømmene", selvom det selvfølgelig kommer til å bli tøft å være borte fra hverandre i 3 måneder. Er utrolig takknemlig for at han støtter og oppmuntrer  meg, og synes at jeg har verdens beste kjæreste!

Jeg har Ghanesiske sommerfugler i magen
Nå er billettene bestilt og jeg reiser 1.februar!!! Hjelp!! Jeg skal være i Ghana i 3 måneder og jobbe på et barnehjem med funksjonsfriske og funksjonshemmede barn. Jeg har ønsket å komme til landsbygda, så må nok regne med å bo uten både innlagt vann og strøm i 3 måneder. Ghana ligger i vestafrika, tidligere den britiske kolonien Gullkysten. Landet grenser mot Elfenbenskysten i vest, Burkina Faso i nord og Togo i øst. Mot sør ligger Guineabukta. Hovedspråket er engelsk, men det finnes mange lokale språk. 
Sprøyteskrekk!!!!

Det er utrolig mye som skal ordnes før jeg reiser: flybilletter, visum, reiseforsikring, politiattest og vaksiner. 

Akkurat nå jobber jeg med å skrive visumsøknad og å prøve å finne ut av vaksinene jeg må ta.... Og det er ikke få!!!  Hepatitt A. Hepatitt B. Difteri, stivkrampe, kikhoste og polio. Tyfoidfeber. Gulfeber Meningokokk. Malaria. BCG-vaksine (tuberkulose). Rabies (hundegalskap)... Ikke så morsomt for ei med sprøyteskrekk akkurat, men må man så må man... 

Oppdatering på hvordan det går kommer etterhvert!!
Ha en fin uke!

-Marianne


5 kommentarer:

 1. Æ blir bare mer og mer imponert over dæ. Det e helt utrolig ka du gjør; du e modig som ei løve. Ha uansett en fin tur!

  SvarSlett
 2. Glemte å skrive kæm det va fra, men det va altså fra Georg

  SvarSlett
  Svar
  1. Heia shonkel Georg! Man må gjøre ting man har lyst å gjøre når man har muligheten!! :) man vet aldri ka morgendagen bringer vet du :) Du skal ikke ta deg en tur du og?

   Slett
 3. Hei Marianne!
  Artig å følge deg! Du kan jo "settle down" når du blir voksen.... Dag hørers ut som en kjekk kar, stoler på deg. Det har han nok grunn til! Hilsen fra Unni på Gran Canaria

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Unni! Regner med dere koser dere på øya. Settle down kan jeg vente litt med ja, men det nærmer seg nok :) klem fra Marianne

   Slett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne