mandag 26. august 2013

Kreativ gjenbruk fra fjæra...

Har hatt noen fine dager her ute på øya med 20 grader og sol! Hæææærrrrlig!
På sånne dager blir vi litt ekstra kreative. Det er selvfølgelig gjenbruk vi snakker om! Med utgangspunkt i drivved kan man lage mye rart og nyttig.
Vi synes det er så koselig å sitte ute i sola og pusle med noe, så her er bilder med enkel framgangsmåte på noe av det vi holder på med :-)

-Uro av drivved og skjell fra fjæra-


 Du trenger:

-En pinne
-hvit sytråd eller nylon, og nål
-spiker og hammer
-perler
-skjell

Lag forsiktig et lite hull i hver av skjellene med spiker og hammer. Tre synålen med så lang tråd som du ønsker. Tre perler og skjell på sytråden etter ønsket mønster, knyt knuter på tråden først der du ønsker at skjellene og perler skal være. Lag tre slike lengder som du til slutt knyter fast i pinnen. La gjerne den midterste tråden være litt lengre enn de andre to. Knytt til slutt tråd på pinnen til å henge opp! Fiksferdig!

-Stearinlysholder til vegg-

Du trenger:
-Drivved/planke
-gammel spiseskje (kan finnes på bruktbutikk hvis du ikke har noen liggende)
-pussepapir
-syl/spiker og hammer
-4 skruer

Puss treet, det kan godt være litt "rufsete". Lag et lite hull øverst i skaftet på skjeen med hammer og syl, pass på at du ikke ødelegger eventuell mønster. Bøy skjeen i 90 grader slik at skjeskålen stikker ut, skru fast skjeen i planken. Skru inn en skrue oppe og nede på planken som oppheng. Passer til kulestearinlys. Fiksferdig!

-Klypehenger -

Du trenger:
-Drivved/planke
-Gamle treklyper
-trelim
-tvinge

Puss treet, her og synes vi det er fint om det ikke er helt perfekt. Lim på ønsket antall klesklyper på treet. Skru til slutt inn skruer på begge sidene som oppheng. Denne kan man bruke til å f.eks henge opp bilder, håndklær eller kluter!-Bilde/gryteunderlag-

Du trenger:
-Drivved/planker
-gamle ukeblader/servietter/glansbilder o.l
-saks
-decoupagelim og pensel
-hyssing
-lim eller stiftemaskin

Finn fram bilder du ønsker å bruke. Vi har klipt ut reklamer fra gamle ukeblader. Sag eventuelt til plankene slik at de passer bildene. Puss. Stryk et tynt lag decoupagelim på planken og på baksiden av bildet. Legg bildet forsiktig på plass på plankebiten og stryk det glatt med penselen. Legg et tynt lag decoupage, la tørke og legg nytt lag. Vi la fire tynne lag for å gjøre det sterkere. Til slutt kan man feste hyssing på baksiden som oppheng. Vi skal henge de på kjøkkenet som dekor, og bruke som gryteunderlag ved behov. To fluer i en smekk!Fiksferdig!

 Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne