onsdag 28. august 2013

Stille i fjøset...

Høsten nærmer seg med stormskritt, og vi har for alvor innsett at vi snart må pakke sammen og forlate Gåsøya. Dette er nok ikke et blivende sted når høst- og vinterstormene kommer feiende inn fra storhavet!
Tida her ute går sakte, men likevel har snart 9 måneder gått merkelig fort. Det skal bli litt av en utfordring å komme tilbake til "sivilisasjonen" og forholde seg til alt det det innebærer av tidsfrister og forventninger! Nå skal vi nok ikke flytte til storbyen, heldigvis. Det blir nok heller en mindre bygd eller by så "siviliseringssjokket" kanskje fortoner seg mindre alvorlig.

Nyankomne høns i januar
For noen uker siden tok vi det triste valget om å finne nytt hjem til alle våre fjærkledte familiemedlemmer. Avgjørelsen har vært diskutert opp og ned i mente, og vi ønsket egentlig å finne et nytt sted å bo der det var plass til hele storfamilien. Dessverre viste det seg lettere sagt enn gjort. Og siden vi har søkt på jobber forskjellige steder i landet er det greit å ha frihet til å kunne flytte "på dagen". Så da det tikket inn en melding fra en familie på Averøy som kunne tenke seg å adoptere hele gjengen, ja da måtte det bli sånn. I går morges før (bokstavlig talt) hanen gol, pakket vi vemodig sammen høns og utstyr i sekker, bur og esker. Over til Finnøy bar det, og videre fikk vi (endelig) kjørt Atlanterhavsvegen over til Averøya, og til Flatset der familien ventet. Tuppene så ut til å trives meget godt, dog noe skeptisk til sine nye kaninsamboere. Vi kunne senke skuldrene mange hakk med vissheten om at hønene kom til å få det veldig godt i sitt nye hjem.

I morgens våknet vi som vanlig (ganske) tidlig for å ta den vanlige turen ut i hønsehuset. Vi var nesten på vei ut døra før vi innså at nå er det stille i fjøset. Dagen i dag brukes til å vaske og rydde ut hønsehuset, mens vi tenker litt på de fjærkledte damene våre, og hvor mye glede og underholdning det er i å holde høns! ;-)

Stolt hanefar med mor og datter

Lille Pippi var en spesiell kyllingfrøken

En riktig god uke ønskes alle som er innom!
2 kommentarer:

 1. Hei Marianne!
  Det er veldig artig å følge bloggen din.
  Spent på hvordan det g

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei! Så koselig at du liker bloggen vår :) :)

   Slett

For å legge igjen en hilsen til oss: velg "anonym" under "kommenter som", dersom du ikke har en profil du ønsker å bruke. Takk for titten, velkommen igjen! :) Hilsen Dag og Marianne